Colin Magazine

Kontrollera skägget

Under hela hösten och vintern så har vi sett hur skägget varit en stor del av mannens personlighet, nästan lika viktigt som frisyren. Den här trenden fortsätter hela våren och sommaren 2018.

Många män har inte riktigt kontroll över hur skägget växer. Ibland ser det ut som en vildvuxen äng och det kan resultera i att man antigen får positiva reaktioner av kompisar och kollegor eller så tycker de att du ser ut som ett slusk. För många män tar det flera veckor och månader att odla skägg, medan andra inte ens behöver tänka på det för att se ut som jultomten. Orättvist, eller hur?

Den bästa tiden för att låta skägget gro är under semestertiden. Du är långledig och har all tid i världen för att låta skägget växa och lära dig hantera det. Prova på olika stilar som passar din ansiktsform. Men ge inte upp om du får kala fläckar, för olika delar av ansiktshåret växer olika fort. Tid och extra längd löser många ”skäggproblem”, så fram med semesterskägget och låt hyveln vila och byt ut den mot skäggsaxen.

När du väl lärt dig ditt skägg så måste du även ta hand om det. Då rekommenderar jag skäggvax och skäggolja, för att hålla håret mjukt och fuktigt samtidigt som du får en fin glans på skägget, och det ser välvårdat ut.

‘SARTORIAL’ BEARD OIL

En snabb absorberande skäggolja som innehåller oljor från solros, druvkärnor och vetegroddar som gör skägget mjukt och tillför fukt till huden. Skägget hålls mjukt, följsamt och väldoftande. Oljan är milt parfymerad med den klassiska doften Sartorial. Pris: ca 579 kr (100ml).

MUSTASCH/SKÄGGVAX

Fördela vaxet jämt mellan hårstråna, styla och forma efter tycke. Det ungerska vaxet av märket Stern torkar fort, ger en bra stadga och gör stylingen enkel. Förpackningen är liten och är lätt att ta med sig i fickan. 
Pris: ca 89 kr.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

1 Kommentar

  1. Leo 20 februari, 2018

    Håller på att låta skägget växa nu och måste kriga med mig själv varje dag för att inte raka mig, varför det? Jo för att det kliar, men jag vet att det är normalt. Kroppen producerar egen olja till skägget och när man låter det växa ut ordentligt för första gången hinner inte kroppen producera tillräckligt mycket olja. Kliandet kommer försvinna, men det kan även vara värt att använda lite skäggolja.
    Bara en liten heads up till de som planerar att spara. Som författaren av inlägget skrev, ge det tid.

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén