Colin Magazine

Höstens kollektion från HOPE

Den kommande höstkollektionen från Hope andas 90-tal och London, något som Ann Ringstrand visade under en presentation i The Flying Elks lokaler tidigare i år. Samtidigt som restaurangens fantastiska småplock kunde smakas av gick modellerna runt det stora bordet i samband med en genomgående förklaring av plaggen med Ann själv.

Prints, tartan och fokus på material har ganska stor plats under strålkastaren och även ett helt nytt koncept; olika passformer. Även en del funktionsplagg i skräddat format presenterades. Vi fick också höra om Hopes miljö- såväl som välgörenhetsprojekt. Bland annat använder man resttyger som sys till fina kuddar och via utomstående organisationer hjälper de till att förse behövande med kläder.

Sammanfatta känslor gällande kommande höstkollektionen

– Det handlar väldigt mycket om funktion och protection men också i kombination med skrädderiet och det var där vi hamnade i London. Det magiska året är ju 1994, då Vexed Generation startade och när jag träffade dem. De hade ingenting med modedesign att göra utan gjorde det här utifrån ett socialt perspektiv, vilket jag kan gilla. När man sedan landar ner det här med att det är viktigt med hantverk och skrädderi så förenade vi de två i vår höstkollektion.

Vi hade hela tiden en dragning till London också när det gällde färgkartan så det blev helt naturligt att vi hamnade i London Calling-temat. 1994 var även det året då Kurt Cobain gick bort, som också har gjort att det finns en revival med det sportiga och funktionen. Så sporten kommer vi känna väldigt mycket utav.

Så den största inspirationskällan för höstens kollektion är alltså…

– Vexed Generation. Det är kul att ta ett annat märke som referens. Man gör ju sällan det inom modebranschen. Inom musiken gör man det väldigt mycket men just inom mode ”får man inte göra det”.

Vi får även se att vissa plagg kommer att finnas i två olika passformer. Vad var den avgörande faktorn till att ni bestämde er för det?

– Hope har vuxit på många sätt de senare åren och på herrsidan har vi jobbat mycket med en passform som har varit lite vidare och lösare. Sedan har det kommit ett behov utav en smalare passform, just för att kunder i butiker har efterfrågat detta. Det känns som att det är en början på något större.

Hur tycker du att den svenska mannen ska klä sig i höst?

– Jag tycker att han ska våga kombinera det vida med det smalare. Kanske ett par höga skor tillsammans med smala byxor i kombination med oversize på överkroppen. Större rockar. Skjorta är viktigt, som man kavlar upp så att man ser armarna.

Jag gillar kombinationen av att man täcker in men samtidigt visar sig. Man vill se mer av mannen, men ändå kunna gömma sig när det blåser lite snålt, så att det finns lite sensualism i att täcka för lite grann.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén