Colin Magazine

Att tänka på när du köper löparskor

Löpträning, som vi tidigare tipsat om hur du gör för att komma igång, är onekligen populärt denna säsong. För att inte göra löpningen onödigt mer jobbig bör du hitta de rätta löparskorna. COLIN delar med sig av fem tips som kommer få dig att flyga fram i löparspåret.

Att välja löparskor

  1. Att välja skor är individuellt och det är klokare att gå på expertråd från en löparexpert i butiken än vad en kompis rekommenderar. Eftersom allas fötter har olika förutsättningar. Kort och gott – Ta hjälp av någon i butiken och prata om ditt löpsteg.
  2. Spring i snygga löparskor. Välj ett par löparskor du känner dig snygg i och verkligen vill använda ofta. Då ökar möjligheten till att du når dina träningsmål och faktiskt kommer ut i löparspåret så ofta som du vill.
  3. Hälen på löparskon ska vara stadig, mjuk och se till att hälen inte glider runt. Vi alla vet vad som händer om skon inte sitter åt perfekt vid hälen – vattenblåsor och obehag.
  4. Se till att ge rätt utrymme för tårna. Det vanligaste felet är ofta att man inte ger tillräckligt med utrymme för tårna. Foten både förlängs och ökar i bredd cirka 1 cm vid löpning.
  5. Välj en löparsko och inte en gymsko. Det är skillnad på sportskor och sportskor. Se till att du väljer en riktig löparsko för den typen av träning du ska utföra.

Bra löparskor

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén