Colin Magazine

Välkommen Movember

Varje år går allt fler män med i Movembers kampanj och låter sina mustascher växa ut för att skapa uppmärksamhet kring mäns hälsa, med fokus på prostatacancer.


Idén till Movember föddes på en bar år 2003, då två vänner från Melbourne Australien över en öl satt och pratade om återkommande trender. De ifrågasätta vart mustaschen hade tagit vägen och skojade om att göra den trendig igen. De två vännerna bestämde sig för att övertyga sina kompisar att odla mustascher. Inspirerade av en kompis mamma, som samlade ihop pengar för bröstcancer, så bestämde de att kampanjen skulle stödja mäns hälsa och prostatacancer. Dom satte upp några riktlinjer för Movember (som gäller än idag) och kom överens om att ta betalt 10 dollar för att odla en Mo.

Movember

De första 30 Mo Bros odlade mustascher med en sån entusiasm att året efter, 2004, så formaliserades konceptet ytterligare så att alla deltagare odlade sin mustasch för samma ändamål. År 2012, hade 1 127 150 Mo Bros och Mo Sistas gått med i kampanjen och tillsammans samlat ihop totalt 92 miljoner pund.

  1. Efter att man registrerat sig på Movember.com startar varje Mo Bro den första november med ett renrakat ansikte.
  2. Under hela Movember-månaden odlar och trimmar varje Mo Bro sin mustasch.
  3. Mustaschen får inte växa ihop med polisongerna, då blir det ett skägg.
  4. Cykelstyret får inte växa ihop på hakan, så blir det ett getskägg.
  5. Alla Mo Bros uppför sig som gentlemän.

  1. Håll din Mo ren genom att tvätta den med mild ansiktstvätt eller schampo.
  2. Kom ihåg att trimma din Mo. Den är som vackrast när den är jämn och skarp.
  3. Din Mo ser bäst ut omringad av en ren yta. Skäggstubb runt din Mo är accepterat men mustaschen syns bättre om den är omringad av en renrakad yta.
  4. Torka din Mo ordentligt. När hår blir långt kan det lätt lukta lite surt om det inte torkas ordentligt.
  5. Hitta en stil som passar dig! Som tur är växer hår alltid ut igen, vilket gör det lätt att testa och leka runt med nya stilar. Behöver du inspiration? Kolla in Gillette’s videoserie här:

Du kan gå med i Movember och bidra till att stödja forskningen för prostatacancer här!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén