Colin Magazine

Röda mattan-perfekt hy

Hur gör de unga stjärnorna för att ständigt ha en perfekt hy på röda mattan? Börjar du det nya året med ångest över nyårslöftet? Har du ätit och druckit alldeles för mycket av det goda? Vem får ta smällen? Jo, din hud och möjligtvis din personliga tränare.

Zac Efron Justin Bieber

Är du stressad och trött? Både yttre och inre faktorer har stor påverkan på hur huden mår och ser ut. Hur gör de yngre stjärnorna som Justin Bieber och Zac Efron som har nästintill felfri hy när de uppträder eller gör entré på röda mattan. Även de får blemmor och finnar! Stressigt liv, lite sömn, sena kvällar och framförallt dålig kost påverkar dock huden otroligt mycket oavsett ålder. Jag tycker dock att det är viktigt att redan vid ung ålder använda sig av en ansiktsrengöring. Många unga kändisar använder sig av smink för att dölja sin blommiga hud och ser därför alltid ut att ha en perfekt hy.

9 SAKER DU BÖR UNDVIKA
FÖR ATT NÅ OPTIMAL HUDHÄLSA

Solen
Det räcker med endast med 15 min sol för att få tillräckligt med D-vitamin.

Rökning
Blodcirkulationen minskar, ger grå ton i huden.

Alkohol
Vidgar blodkärlen i huden.

För lite sömn
Minst 8 timmars sömn/natt.

Socker
Varken bra för huden eller kroppen.

Stress
Påverkar huden negativt, utslag kan uppstå.

Uttorkning
Huden är vårt störta organ och behöver vätska för att återfukta huden, i form av vatten eller i kosten.

Föroreningar
Undvik hårt trafikerade platser.

Dålig kost
Påverkar olika personer olika mycket, tänk på vad du äter.

Dåligt för huden

Visst är det svårt att hålla sig borta från allt detta. Jag ska inte sticka under stol med att jag inte äter en godbit för mycket eller vistas mer än 15 min i solen, men jag försöker alltid tänka på vad som är bra för mig. Alla är vi olika och det som passar mig kanske inte passar dig. Alla kan göra förbättringar som lönar sig i längden.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén