Colin Magazine

På djupet av Dior Homme

Förförisk, sexig och modern, vem vill inte vara det? Dior har sedan länge framställt subtila dofter för den moderna mannen i tiden. Vissa av Diors råvaror är dyrare än guld. Toskansk iris som används i Dior Homme är ett exempel. En ingrediens som behöver 5 års arbete innan den kan förvandlas till en absolute.


Dior HommeDior Homme
Toppnot: Lavendel | Hjärtnot: Iris | Basnot: Vetiver
Pris: ca 690 kr (50ml)

Precis som alla råvaror varierar parfymingredienserna i kvalitet och pris över tid. När det gäller iris kan man dock vara säker på en sak: det är en av världens dyraste ingredienser inom doft, och kommer förmodligen alltid vara. Framställningen är omständlig och långsam och kräver enorma mängder av den äkta varan. Till 50 ml iris absolute behövs ett ton av rötter och själva framställningen tar tre år. Den höga prisnivån beror också på att irisen är så högt eftertraktad.

Vårt habegär är enormt och vi är uppenbarligen beredda att betala för det. Iris har en rotfruktsliknande doft, lite som morot och potatisskal. Den har en relativt kall och stram doft och saknar den ”matiga” kvaliteten som finns hos de flesta andra blommor: den söta fylligheten hos rosor, smörigheten hos jasmin eller den kryddiga resonansen hos nejlikor.

Den mer mjuka varianten av irisdoft brukar jämföras med doften på puder och läppstift, men den kan lika gärna gå i en helt annan riktning, bli mer metallisk och lukta som en besticklåda. Det gör dock inte Dior Homme. Att använda Dior Homme är som att ta på en kostym med modern och smart elegans och lämna efter sig en träig och kryddig ton, en doft som omedelbart upplevs som distingerad.

Robert Pattison är det nya ansiktet för Dior Homme. I denna kampanj, fotograferad av Romain Gavras och Nan Golden, fokuserar man på en modern kärlekshistoria och en man som lever 1000 liv: Han förkroppsligar en viss syn på den samtida manligheten: elegant på ett stilfullt sätt, sexig och intensiv. Han verkar höra till den typen av män som kör för fort, älskar passionerat och lever enligt en enda princip: att vara fri mot alla odds.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén