Colin Magazine

När rakolyckan är ett faktum

Alla har vi någon gång skurit oss med rakhyveln eller rakkniven, då vi stressat med rakningen på tidiga morgnar. Om man rakar sig när man är stressad är risken för blodiga papperslappar i ansiktet rätt hög.
 Att raka sig på morgonen är egentligen det sämsta man kan göra, då man är svullen som en ballong i ansiktet, och huden har svårare att återhämta sig.

Många män rakar sig inte på kvällen eftersom skägget ändå växer ut under nattens lopp. Men det bästa är ändå att raka sig i lugn och ro på kvällen, gärna efter duschen. Kom ihåg att fukta huden rikligt som jag nämnt i tidigare artiklar. Vi går mot kallare tider och rakolyckorna blir flera, då huden är extra känslig då den e torr.


Börja först med att mjuka upp skägget med ljummet eller varmt vatten. Applicera sedan din rakgel, rakskum eller rakkräm tätt över hela ansiktet och halsen. Innan du börjar rakningen bör du se till att rakbladet är vasst och inte skadat på något sätt — minimal friktion är nyckeln till framgång.

För dig med lite grövre skäggstrån och tät skäggväxt ska du jobba uppifrån och ner — och alltid medhårs. Har du inga ståltrådsstrånn och en ganska gles skäggväxt kan du prova att raka uppåt, dock inte på halsen, där är huden som mest känslig. När rakningen är klar sköljer du bort rakskummet eller löddret med ljummet vatten och sedan kallt, det får porerna att stängas.

Har olyckan ändå skett så är Alunstiftet din bästa kompis, i alla fall just då! Håll stiftet mot såret. Detta stillar blödningen inom loppet av några sekunder, inga flera papperslappar! Alunstiftet stoppar blodflödet omedelbart och ger en lätt svidande känsla i någon sekund, kvar får du en slät och nyrakad hy utan några blodspår.

Cyril R. Salter Alunstift

Cyril R. Salter Alunstift

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén