Colin Magazine

Låt nästa vår bli aktiv – Victorinox har en fullutrustad kollektion

På en plats i Danmark, likt en mindre herrgård, presenterade Victorinox kommande nyheter från alla deras olika produktkategorier. Allt ifrån knivar till klockor och inte minst kläderna. Chefsdesigner för klädkollektionerna, Christopher Raeburn, var givetvis på plats och berättade hans visioner, tankar och alla speciella finesser som finns i varje plagg som skapas under namnet Victorinox.

Många känner till de klassiska schweiziska arméknivarna med rött hölje och en massa olika redskap infällda. Faktum är att företaget än idag är familjeägt och majoriteten utav produkterna är lika funktionella som kniven själv. Vi tog oss tillfälle att ställa några frågor till den energiska och passionerade chefsdesignern som står för klädkollektionerna.

Låt nästa vår bli aktiv – Victorinox har en fullutrustad kollektion

Berätta kort om vår-/sommarkollektionen
Allt baserades kring en fantastisk, schweizisk familj, Piccard, som haft rekord i såväl som att vara högst upp i luften som längs ner i havet. För mig var det en fantastisk familj att studera.

Tillsammans med Victorinoxs historia, som sedan start har varit familjeägt och är inne i femte generationen tycker jag är fascinerande, den själ de har för äventyr. Så mycket utav vår research handlade om flygutrustning, luftballonger och vad man har på sig när man utforskar havet och försöka få med sådana inslag i kollektionen, med fokus på funktionalitet.

Gillar du själv uteaktiviteter?
Ja, det tycker jag är viktigt eftersom vi lever hektiska liv, jag exempelvis som reser mycket.

Har du själv något favoritplagg från kollektionen?
Jackan som heter Branson gillar jag skarpt! Materialvalen, detaljerna och just blandingen utav dessa material gör att den torkar sinnessjukt snabbt, väger väldigt lite men är ändå vattentät. Man kan jämföra den med armékniven just för att ju mer du utforskar den, desto mer förstår man tanken bakom detaljerna. Inte minst, väldigt skön att ha på sig!

Vilket var ditt första möte i livet med Victorinox?
Jag har två äldre bröder och vi är uppvuxna på landet, så under sommaren fick man hitta på saker på egen hand för att ha något roligt att göra. När jag var runt 11-12 år fick jag en Victorinox-kniv och helt plötsligt handlade allt om att gå ut och bygga trädkojor och massa annat, där kniven fick agera redskap.

Sedan har det ofta legat en kniv i ryggsäcken eller fickan. När jag fick erbjudandet att få sammarbeta med Victorinox kom känslorna från bardomen tillbaka lite och fick mig att inse viket företag det var. Mycket utav det appliceras i hur jag designar saker idag. Kniven har jag fortfarande, men i lite annat tillstånt!

Hur kändes det när du fick möjlighet att jobba med Victorinox?
Jag har alltid varit medveten om deras knivar och väskor men inte så mycket om deras kläder så jag gick in i en utav deras butiker och insåg att jag hade något att tillföra.

Det sköna var att jag fick ganska fria händer. Jag blev tillfrågad om jag ville följa med till fabriken i Schweiz och senare vad jag ville hitta på. Det kändes väldigt spännande att få utveckla något till ett företag som jag har starka känslor för.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén