Colin Magazine

Hur du bär parfymen

Det här med hur man ska applicera doften för att den ska lukta så mycket och så länge som möjligt är en återkommande fråga jag får. Här berättar jag hur doften fungerar och ger tips på hur du får ut det mesta av din nya parfym.

Så här fungerar det

Det första du känner av en doft är toppnoten som oftast består av citrusnoter. Det tar 5-10 min för toppnoten att träda fram. Efter 15-30 min träder hjärtnoten fram och redan då kan du börja känna hur doften kommer att utvecklas på din hud. Efter 30-60 min kommer basnoten fram som oftast består av mysk, sandelträd, vetiver eller vanilj, därefter fixeras doften och sätter sin prägel.

Alla människor har en egen kroppsdoft och ett PH-värde som gör att doften utvecklas olika sätt. På så sätt kan en doft jag har på mig dofta annorlunda på dig. Så spraya alltid på en doftsticka först och sedan på huden när du köper en ny parfym.

Så här gör du

 

Doft gör sig bäst på huden där det finns värme och där du har puls, som till exempel nacken, handlederna och magen. För att få ett optimalt resultat håller du ett avstånd (tänk en armlängd) från det ställe du ska applicera doften. Dosera heller inte för mycket; ett till två spray gör susen. Och gnugga inte in doften i huden, då förstörs nämligen doftmolekylerna.

Man kan även spraya doften som ett moln och sedan gå in i parfymen, helst utan kläder, på så sätt fördelas doften över hela kroppen. Parfym som hamnar på kläderna kan få en fel luktbild, då den är tänkt att användas på huden. Så låt parfymen torka på kroppen innan du klär på dig.

För att få ut det mesta ur sina parfym använder du en lotion ur samma märke och doftserie. Då håller sig parfymen betydligt längre. Det fungerar även bra med en doftfri lotion. Parfymen behöver något att binda sig med, så har du en torr hy med väldigt lite hudfett och olja är en lotion något att rekommendera.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Colin Magazine

Tema av Anders Norén