Kungsgatan 37, Stockholm

MIN STIL |FLORA WISTRÖM

MIN STIL |FLORA WISTRÖM

8S0A9534


Flora Wiström är tjugo år gammal och bor i Vasastan i Stockholm. Hon har bloggat sedan 2007 och driver bloggen flora.metromode.se. Utöver bloggandet frilansar hon som skribent och illustratör. Flora älskar att laga vegetarisk mat och att äta den tillsammans med en bunt vänner och några glas bubbel. Hon inspirerar oss med hennes retrostil och glada humör. Läs stilintervjun nedan.


8S0A9439-3


 

8S0A9505


8S0A9603


Kan du berätta lite om din stil?

Jag tycker att det viktigaste med klädstil är att inte måla in sig i ett hörn. Att tycka om något men tänka “det här är inte min stil” är dödstråkigt! Varför inte bara klä sig i det en tycker om? Tack vare dessa ledord varierar jag mig ganska mycket. Ena dagen bär jag en A-linjeformad, mönstrad och färgglad sextiotalsklänning och nästa dag bär jag något mer monokromt och stilrent. Men jag älskar second hand och är galen i 60- och 70talsmodet. Det finaste som finns är utsvängda byxor med hög midja. Okej, allt med hög midja när jag tänker efter.


8S0A9578


Vart får du din inspiration ifrån? (tex, har du någon stilikon?)

En ung Jane Birkin är ju så drömmig. Fast jag är helt klart en Pinterestjunkie, så jag skulle säga att den mesta av min inspiration kommer därifrån. Kika gärna: pinterest.com/florawistrom/apparel


8S0A9623


Hur har din stil förändrats genom åren?

Jättemycket och väldigt lite på samma gång. Jag pendlar mellan att bära klänning och byxor, hårt med mjukt, mönstrat med stilrent – men återvänder alltid till samma siluett. Jag hade en lång period av att bara bära vintageklänningar, men nu trivs jag bättre i byxor. Men det där går i perioder, så vi får se vad som händer framöver.


8S0A9809


Har du någon stilperiod som du helst vill glömma? (tex en “fjortis” period eller just en specifik outfit du kommer ihåg som du helst vill glömma)

Alltså jag har sett helt knäpp ut genom åren. Fjortissminkad med pikétröja och svinkorta shorts ena dagen, för att nästa dag komma med nithalsband och Dr Martens. Men jag ser tillbaka på det med ett leende, det har format mig till den jag är idag. Fjortisstilen är så sammankopplat med att vara pantad, men jag tror att min fjortistid har gjort mig mer rakryggad och kaxig. Man måste vara modig för att våga klä sig i hotpants och dubbla BH:s liksom. Och modigt är bra.


8S0A9783 2


Finns det något plagg som kännetecknar just dig? (tex. om du bär mycket hatt osv)

Siluetten tror jag, som är lite timglasformad. Mina kläder har alltid hög midja, både när det kommer till kjolar och jeans. Jag bär ofta magkorta toppar, polotröjor, utsvängda byxor och länga kappor. Plus skor som gör att jag står stadigt på marken, dvs kängor eller sneakers. Nyproducerat med en massa vintageinslag.


8S0A9753


Hur tror du att din stil kommer att se ut om 10 år?

Jag tror att jag kommer vara ännu mer kvalitets- och miljömedveten då. Kanske köpa färre, men mer kvalitativa plagg. Hoppas!


Blogg: flora.metromode.se

Instagram: @florawis

Portfolio: florawistrom.se


FOTO: Rasmus Lindahl

blogstats trackingpixel
No Comments
Leave a Comment:

*