Kungsgatan 37, Stockholm

Avkoda reglerna och var dig själv

Avkoda reglerna och var dig själv

Modell: Julian H | Make up: Wirarat Chan


Att klä sig efter en klädkod kan vara svårt eftersom det är många regler för koderna.
Det kan vara svårt att tolka de olika reglerna och ändå känna sig bekväm i en klädkod.
Man kan oftast se igenom reglerna och få koden att passa sig själv och sin egna stil.
Det tre vanligaste klädkoderna är smoking, kavaj eller mörk kostym, alla tre med olika regler och betydelser. Det gäller att på en fin gräns bryta reglerna och våga tolka om klädkoden.


smoking


_MG_0184

_MG_0239

_MG_0246


Smoking bärs på kvällen och är en av de striktaste klädkoderna. Den ska bäras i färgerna svart eller mörkblått, mörkgrå kan också vara godkänt att bära. En vit kavaj kan användas på sommaren och kavajen kan vara med eller utan bröstficka. Slaget på kavajen ska vara i siden.


mörk kostym


_MG_0260

_MG_0317

_MG_0313


Klädkoden Mörk kostym har tidigare varit klädkoden Kavaj. Får du en inbjudan med klädkoden Mörk kostym är det mörkgrå, mörkblå och svart kostym som gäller. Till kostymen bär du vit skjorta och slips eller fluga. Klädkoden kan användas vid både kvälls- och dagstid. Att bära en diskret kritstrecksrandig kostym är ett lätt sätt att undvika den strikta klädkoden. Till en mörk kostym bärs en diskret skjorta med slips eller fluga.


handwritten


_MG_0329

_MG_0383


Klädkoden Kavaj är den friaste klädkoden och är den som går att tolka på många olika sett. Även här fungerar klädkoden dags- och kvällstid. Du får välja mellan kostym eller enskild kavaj. Färgen på kostymen är fri och du kan också välja att bära en mönstrad kostym. Till kavajen ska ett par finare byxor bäras i en mörkare färg, skjortan kan vara mönstrad eller en färgad. Är det ett bröllop en varm sommardag kan också en shortskostym vara godkänd.


Som vanligt är klädkoderna väldigt raka och tråkiga därför har vi tolkat om koderna och vågat tänja på gränserna och brutit någon regel. Men glöm inte att alltid ha respekt för klädkoden och till arrangören som har skickat ut klädkoden för den tillställningen du är bjuden att gå på.

blogstats trackingpixel
Leave a Comment:

*