Kungsgatan 37, Stockholm

Big City Life / New York

Big City Life / New York

När flyttfåglarna har tackat för sig och återvänt till svensk mark packar vi bleka svenskar väskan och flyr. Kanske är det inte så konstigt; det svenska klimatet har ju en tendens att svaja. Och sedan 50-talet, när charterresorna slog ner som en bomb, har vi haft ett näst intill maniskt behov av att utforska vår omvärld. Men det är inte alltid man kommer hem och packar upp väskan på sovrumsgolvet med härliga minnen och ett leende på läpparna. Nej, semestern kan vara ett rent helvete om man inte har gjort sin hemläxa. Svindyra restaurangnoter, urusel hotellservice, obrytbara språkbarriärer och oläsbara turistkartor är bara några exempel som kan få vem som helst att längta hem. Lugn. COLIN har vänner runt om i världen som den här veckan ger dig de bästa tipsen & trixen för att göra din storstadsresa oförglömlig — på ett förhoppningsvis positivt sätt.


En stad som jag tror COLIN delar som favoritstad med många andra är New York. En stad med lika många shoppingställen, skyskrapor och restauranger som det finns sandkorn i Sahara.

Douglas Westerberg ger dig ett gäng smarta tips och ovärderliga rekommendationer.

New York, USA.
Invånare: ca 19 miljoner ( i storstadsområdet )


Signatur

 

Vart bor du?
-I Midtown West på Theatre Row i New York.

Vad gör du där?
-Pluggar företagsekonomi.

Vad får man absolut inte missa i New York?
-Jag skulle starkt rekommendera restaurangen Mr. Chow, den på 57:e gatan är något charmigare, men den i Tribeca är bra den med. Mr. Chow är, som man kanske hör på namnet, en kinarestaurang med riktigt god mat och lite åt det dyrare hållet. Men gillar du kinesiskt får du absolut inte missa denna unika restaurang.

New York. Mr.Chow

Mr. Chow, Tribeca.

Finns det något man bör akta sig för?

∙ Slå upp alla adresser man ska till på Google Maps i förväg, och notera vilken som är den närmaste korsningen; ingen taxichaffis kommer veta var din adress är om du inte anger en korsning.
∙ Ett annat bra tips är att vinka in de svarta town car-bilarna om det är svårt att hitta taxi, dem kan man alltid förhandla med om man betalar kontant. Vidare kan det även var fördelaktigt att vinka in en limo om man är ett större sällskap — även här ska man förhandla ner priset kraftigt.
∙ Annat man ska akta sig för är att bli rånad eller misshandlad; det är väl egentligen aldrig något man är supersugen på, men i NY är det extremt mycket pappersarbete att fylla i om man beslutar sig för att göra en anmälan.

New York. Cab

Har du något smarrigt restaurangtips?
-Ett ställe man inte bör missa är Restaurang il Mulino som ligger ett kvarter söder om Washington Square Park. Superitalienskt med, vad jag antar är, en skådespelare från gudfadern eller dylikt som läser upp dagens specialiteter, i vad som uppfattas som en tre kvart. Hel galet och supercharmigt! Även denna restaurang har en något dyrare meny, men är absolut värd varenda krona.

New York. il Mulino

il Mulino.

Vad gör man en lördagskväll i New York?
-En lördagskväll börjar jag på den gömda Campbell Apartment inne på Grand Central Terminal, det är en charmig klassisk cocktailbar som inte är helt lätt att hitta, men gå igenom Cipriani så kommer du för eller senare dit. Efter det tar jag en taxi upp till Mr Chow på 57:e gatan. Sedan försvinner jag ner bland barerna i East Village, där det finns tonvis med charmiga barer som har på tok för komplicerade namn. Blir det riktigt sent händer det att jag hamnar i Meatpacking District, där de flesta ställen stänger fyra. I Meatpacking är ställena betydligt trendigare och trassligare att komma in på än i East Village, där man ofta funderar huruvida dem ens är registrerade inrättningar.

New York. Campbell Apartments
Campbell Apartment.

New York. Meatpacking
Meatpacking District.

Har du några andra tips?
Jag kan starkt rekommendera att gå på “teatern” Sleep no more. Detta är en upplevelse som egentligen inte kan beskrivas; man går runt i en film så att säga. Det hela utspelar sig på 20-talet i ett gammalt hotell. Måste upplevas för att förklaras!

New York. Sleep no more
Scen ur Sleep No More (Personerna med mask är publik).

blogstats trackingpixel
No Comments
Leave a Comment:

*